Galna gatan 1-7

bok-serie, kapitelbok, Okategoriserade

29666786_O_7

Galna gatan 1

Det röda huset på Galna gatan är det viktigaste! Där bor nämligen Alva, Alvas mamma och hennes lillebror Pucko. Alvas pappa bor i det bruna höghuset bredvid affären. Men där är Alva och Pucko bara ibland.

Alvas bästa kompis heter Viktoria och de brukar leka varje dag. Men så hittar Viktoria en ny kompis som hon hellre vill vara med och Alva blir plötsligt ensam. Vilken tur att hon har Pucko och Vincent hemma på gatan – och det ryktas om att det har flyttat in någon ny i Konradssons hus …

Böcker med stämpeln ”Läsa själv” är speciellt anpassade för nybörjarläsaren i åldersgruppen 6–9 år. Det är spännande och roliga böcker som gör att man bara måste vända blad. Med stor text, anpassat språk, korta kapitel och många illustrationer.

Titel: Galna gatan, © Text: Sören Olsson & Anders Jacobsson, © Bild: Anna-Karin Garhamn, Förlag: Rabén & Sjögren 2007

 

29668919_O_5

Galna gatan 2 – Världens bästa kompis

Alva är Allans bästa kompis. Ändå blir han lite blyg ibland när han ska prata med henne. Det är som om hjärnan inte hinner med att prata så snabbt som tjejerna gör. Allans andra bästa kompis är Emil. En dag träffar Allan och Emil på Alva när de är på Galna Gatan. Emil blir helt förändrad och börjar skoja och skratta och busa med Alva. Allan fattar ingenting. Det känns alldeles konstigt inuti honom när det händer.

Vardagsdramatik, humor, trovärdiga karaktärer och massor av på-pricken-illustrationer av Anna-Karin Garhamn funkar perfekt för barn som just knäckt koden och börjat läsa själva.

Titel: Galna gatan 2, © Text: Sören Olsson & Anders Jacobsson, © Bild: Anna-Karin Garhamn, Förlag: Rabén & Sjögren 2008

 

74051377_1-1

Galna gatan 3 – Det är som det är

Innan Alva flyttade in i det röda huset på Galna gatan bodde hennes mormor och morfar där. Numera bor de i en lägenhet. Morfar saknar att ha en trädgård och tillbringar därför mycket tid hos Alva och hennes familj. Alvas morfar är en man som tar saker och ting som de är, en fras som är typisk för honom är ”det är som det är”.

Titel: Galna gatan 3, © Text: Sören Olsson & Anders Jacobsson, © Bild: Anna-Karin Garhamn, Förlag: Egmont Kärnan 2009

 

74054026_1

Galna gatan 4 – Får Mann vara med?

Jing Lo Wong är sju år och bor på Galna gatan tillsammans med sin familj. Jing Lo skulle gärna vara vän med Alva som bor på samma gata, men Alva säger alltid nej när Jing Lo frågar om de ska leka. Något konstigt är det ändå, Alva ser alltid glad ut när Jing Lo frågar, ändå säger hon nej. Jing Los mormor tror att hon vet varför.

Titel: Galna gatan 4, © Text: Sören Olsson & Anders Jacobsson, © Bild: Anna-Karin Garhamn, Förlag: Egmont Kärnan 2010

 

74055627_1

Galna gatan 5 – Vincents magiska värld

Alvas granne Vincent lever i en alldeles egen värld, en magisk värld. Han ser och förstår världen på ett annorlunda sätt. Eftersom Vincent inte har så lätt att uttrycka sig blir han ofta missförstådd.

Titel: Galna gatan 5, © Text: Sören Olsson & Anders Jacobsson, © Bild: Anna-Karin Garhamn, Förlag: Egmont Kärnan 2011

 

 

74056433_1

Galna gatan 6 – Sommarbarnet

Päivis mamma är sjuk och behöver vila, därför får Päivi bo hos en annan familj på sommaren. En familj som hon aldrig träffat förut. Familjen bor på Galna gatan men Päivi tycker att gatan borde kallas Äckliga gatan eftersom alla säkert är äckligt lyckliga där.

Titel: Galna gatan 6, © Text: Sören Olsson & Anders Jacobsson, © Bild: Anna-Karin Garhamn, Förlag: Egmont Kärnan 2012

 

74058161__b264h317m

Galna gatan 7 – Sommarbarnet

Jeppe bor med sin pappa på Galna gatan. Jeppe har en bästis som heter Beppe och de älskar att spela fotboll tillsammans. En dag händer något otäckt, Beppe faller omkull under en match och får åka till sjukhuset. Det visar sig att Beppe är väldigt sjuk, han behöver en ny njure.

Titel: Galna gatan 7, © Text: Sören Olsson & Anders Jacobsson, © Bild: Anna-Karin Garhamn, Förlag: Egmont Kärnan 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s